Oostenrijk
 • Kitzbühel/​Kirchberg – KitzSki
  • Wereldwijd
  • Europa
  • Oostenrijk
  • Tirol
  • Tiroler Unterland
  • Kitzbühel (district)
  • Kitzbühel
Regio selecteren
sluiten
Landen
Bondsstaten
Macroregio's
Districten
Toeristische regio's

Milieuvriendelijkheid/milieubescherming Kitzbühel/​Kirchberg – KitzSki

Testresultaat5 van de 5 sterren

Beoordeeld door Skiresort.nl, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld


Milieuvriendelijkheid van het skigebied Kitzbühel/​Kirchberg – KitzSki

Bij de Bergbahn AG Kitzbühel speelt de milieubescherming een zeer grote rol. Een uitgebreid, gratis skibusnet verbindt alle dalstations met de plaatsen in de regio. Een met succes doorlopen testfase van elektrische skibussen maakt het dagelijks gebruik in een van de grootste skibussystemen van de Alpen mogelijk. Een rechtstreekse treinverbinding bij het dalstation van de Hahnenkammbahn verdient een extra vermelding. Verder rijdt de KitzSki Express (bus) vanaf München, Holzkirchen, Rosenheim en de Streifzug (trein) vanaf Rosenheim. De Streifzug tussen Kirchberg, Kitzbühel en St. Johann is gratis voor mensen met skikleding aan. Op een aantal parkeerplaatsen van de Bergbahn AG Kitzbühel vindt u laadpalen voor uw elektrische auto. Beschermde bosgebieden zijn afgesloten. Deze staan met bordjes aangegeven en zijn op de pistekaart gemarkeerd. Verder zijn ze ook daadwerkelijk afgesloten. De nieuwe liften zijn uitgerust met een energiebesparende motor (energiebesparing van 600.000 kWh/jaar) en het via GPS aangestuurde sneeuwmanagementsysteem garandeert een gelijkmatige verdeling van de sneeuw. Hierdoor is een enorme besparing op het opwekken van kunstsneeuw en energie mogelijk gemaakt. De constante vervanging van de pistebullyvloot door de nieuwste generatie van de EURO 6-modellen en een consequent vervangen van de meer dan 100 kunstsneeuwapparaten door de nieuwste, sterkste modellen beschermen het milieu. De grote verwarmingssystemen zijn overgeschakeld van olie naar pallets en aardgas en bij enkele bergrestaurants is een thermische gevelisolatie aangebracht. Ook in de zomer kiest de Bergbahn AG Kitzbühel bij alle bouwproecten voor het inmiddels beproefde systeem van het ‘Waseln’. Hiervoor wordt de bovenste gras- en humuslaag verwijderd, in keurige plakken aan de kant gelegd en zodra de graafwerkzaamheden klaar zijn weer teruggelegd.


Onderscheidingen

Onderscheiding voor energiezuinigheid


Openbaar vervoer/vervoer ter plaatse

 • treinverbinding
  De trein stopt bij de Hahnenkammbahn in Kitzbühel en in Kirchberg in Tirol. Vanaf station Kirchberg kunt u met de skibus naar het skigebied. Bovendien is de trein met tussen Kirchberg, Kitzbühel en St. Johann in Tirol gratis voor mensen met skikleding aan.
 • uitgebreid skibusnet
 • lijnbussen
 • In de regio Kitzbühel-Kirchberg-Aurach-Jochberg-Thurnpas-Mittersill is het gebruik van alle bussen met het opschrift SKIBUS met een skipas van de Bergbahn AG Kitzbühel of met een ski-uitrusting gratis. Het behoort tot de grootste skibussystemen van de Alpen. Sinds het seizoen 2015/2016 verbindt de XPress Ski Shuttle de SkiWelt (Ki-West Bahn) met Kitzski (Pengelsteinbahn).Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden »

Criteria gericht aansturen
Belangrijkste beoordelingscriteria
Overige beoordelingscriteria
Bijzondere beoordelingscriteria