Oostenrijk
 • KitzSki – Kitzbühel/​Kirchberg
  • Wereldwijd
  • Europa
  • Oostenrijk
  • Tirol
  • Tiroler Unterland
  • Kitzbühel (district)
  • Kitzbühel
Regio selecteren
sluiten
Landen
Bondsstaten
Macroregio's
Districten
Toeristische regio's

Milieuvriendelijkheid/milieubescherming KitzSki – Kitzbühel/​Kirchberg

Testresultaat5 van de 5 sterren

Beoordeeld door Skiresort.nl, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld


Milieuvriendelijkheid van het skigebied KitzSki – Kitzbühel/​Kirchberg

Bij de Bergbahn AG Kitzbühel speelt de milieubescherming een hele grote rol. Een uitgebreid, gratis skibussysteem verbindt alle dalstations met de plaatsen in de regio. Een met succes doorlopen testfase met elektrische skibussen maakt het daqelijks gebruik van een van de grootste skibussystemen van de Alpen mogelijk. Wij willen ook de rechtstreekse verbinding van de Hahnenkammbahn met het dalstation benadrukken. Verder is er de KitzSki Express (bus) vanaf München, Holzkirchen, Rosenheim en de trein vanaf Rosenheim. De trein tussen Kirchberg, Kirchberg en St. Johann is gratis voor mensen met skikleding aan. Op enkele parkeerplaatsen van de Bergbahn AG Kitzbühel zijn laadpalen geplaatst. Beschermde bosgebieden mogen niet worden betreden. Deze worden met bordjes en op de pistekaart aangegeven. Bovendien zijn ze afgesloten.

De nieuwe liften zijn uitgerust met een energiebesparende rechtstreekse aandrijving (eergiebesparing van 600.000 kWh/jaar) en het via GPS aangestuurde sneeuwmanagementsysteem garandeert een gelijkmatige verdeling van de sneeuw. Hierdoor wordt er heel veel bespaard op de aanmaak van kunstsneeuw en op energie. De huidige update van de pistebullyvloot naar de nieuwste generatie van de EURO 6-modellen en een consequent vervangingsprogramma van de meer dan 1100 sneeuwkanonnen en -lansen door de nieuwste, meest optimaal presterende modellen beschermen het milieu. De verwarmingssystemen zijn overgeschakeld van oklie op pellets en aardgas en bij een aantal bergrestaurants is thermische gevelisolatie aangebracht. Ook in de zomer kiest de Bergbahn AG Kitzbühel bij alle bouwplaatsen voor het inmiddels beproefde ‘Wasel’-systeem. Daarbij wordt de bovenste gras- en humuslaag verwijderd, zorgvuldig in plaggen weggelegd en zodra de graafwerkzaamheden klaar zijn weer teruggelegd.


Onderscheidingen

Onderscheiding voor energie-efficiëntie.


Openbaar vervoer/vervoer ter plaatse

 • treinverbinding
  De trein stopt bij de Hahnenkammbahn in Kitzbühel en in Kirchberg in Tirol. Vanaf station Kirchberg kunt u met de skibus naar het skigebied. Bovendien is de trein tussen Kirchberg, Kitzbühel en St. Johann in Tirol gratis voor mensen met skikleding aan.
 • uitgebreid skibusnet
 • lijnbussen
 • In de regio Kitzbühel-Kirchberg-Aurach-Jochberg-Thurnpas-Mittersill is het gebruik van alle bussen met het opschrift SKIBUS met een skipas van de Bergbahn AG Kitzbühel of met een ski-uitrusting gratis. Het behoort tot een van de grootste skibussystemen van de Alpen. Sinds het seizoen 2015/16 verbindt de XPress Ski Shuttle de SkiWelt (Ki-West Bahn) met Kitzski (Pengelsteinbahn).


Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden »

Criteria gericht aansturen
Belangrijkste beoordelingscriteria
Overige beoordelingscriteria
Bijzondere beoordelingscriteria
Beoordelingen