Italië
Regio selecteren
sluiten
Continenten
Landen
Regio's
Toeristische regio's
Toeristische regio's

Milieuvriendelijkheid/milieubescherming Ratschings-Jaufen/​Kalcheralm

Testresultaat4 van de 5 sterren

Beoordeeld door Skiresort.nl, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld


Milieuvriendelijkheid van het skigebied Ratschings-Jaufen/​Kalcheralm

De vakantieregio Ridnaun-Ratschings-Jaufental is lid van de coöperatie 'Alpine Pearls' voor het stimuleren van milieubesparend vervoer in de vakantiedorpen. Doel is een duurzame en milieuvriendelijk vakantie met oog voor de natuur. Het gebruik van de gratis skibussen wordt bijvoorbeeld sterk gepromoot.

Het skigebied is verbonden met de lokale stadsverwarmingsinstallatie voor grondstofbesparende verwarming. De pistebully’s zijn uitgerust met een speciaal sneeuwdieptemeetsysteem om de kunstsneeuwproductie te optimaliseren en zo elektriciteit en water te besparen. De kunstsneeuwinstallaties is technisch hoogwaardig om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. De watercyclus is doordacht. Bovendien mag er niet door het bos worden geskied/ In de parkeergarage vind je laadpalen.


Openbaar vervoer/vervoer ter plaatse

  • geen directe treinverbinding
    Het dichtstbijzijnde station bevindt zich op 13 km afstand in Sterzing. Verbindingsshuttle "Zuid-Tirol Transfer" of met de bus vanaf Sterzing.
  • skibussen
  • lijnbussen
  • Er rijden veel gratis skibussen (Ridnauntal-Ratschings; Telfes-Mareit-Ratschings; Jaufental-Gasteig-Ratschings) en de lijn Sterzing-Ratschings.

Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden »

Criteria gericht aansturen
Belangrijkste beoordelingscriteria
Overige beoordelingscriteria
Bijzondere beoordelingscriteria
Tips voor de skivakantie