Zwitserland
Regio selecteren
sluiten
Landen
Macroregio's
Kantons
Overige
Toeristische regio's
Eiger Express - 28-persoons 3-S cabinelift (met 3 kabels) 1/22

Alle skiliften Kleine Scheidegg/​Männlichen – Grindelwald/​Wengen

Vanaf de Grindelwald terminal kun je sinds 2021/2022 of met de Eiger Express (3-S-Bahn) rechtstreeks naar boven naar de Eigergletscher of met de Männlichenbahn (10-persoonsgondel) naar boven naar de Männlichen. Beide liften worden ook wel de V-lift genoemd omdat ze in de vorm van een V beide skigebieddelen direct vanaf de Grindelwald terminal ontsluiten. Wachttijden en lang in de lift zitten behoren daarmee tot het verleden. Daarnaast kun je de tandradbaan van Grindelwald Grund naar Kleine Scheidegg blijven nemen.

Vanuit Lauterbrunnen loopt de tandradbaan via Wengen naar Kleine Scheidegg. Je moet wel de vertrektijden van de tandradbanen in je hoofd hebben of een dienstregeling bij je hebben, omdat de treinen slechts om de 30 minuten rijden.

In het skigebied zelf bieden veelal moderne vierpersoons- en zespersoonsstoeltjesliften, sommige met weersbestendige kappen, toegang tot de pistes en afdalingen. Oefenliften in Wengen, op de Kleine Scheidegg en op de Männlichen maken het aanbod voor beginners en kinderen compleet.

De Jungfraubahn loopt van Kleine Scheidegg en de Eigergletsjer via de Eiger en Mönch naar het Jungfraujoch met het hoogste station van Europa op 3454 m. De spoorlijn overbrugt bijna 1400 meter hoogte over een lengte van 9,34 kilometer. Voor de reis naar het Jungfraujoch heb je een extra kaartje nodig. De rit is niet inbegrepen in de skipas.De rit naar boven is niet inbegrepen in de skipas.

Aantal liften

  • 23

Totale capaciteit

30901 personen/uur

Totale lengte liften

51 km totaal

3
1
1
1
3
2
4
2
1
5

Overige transportmiddelen

3 Transportband
2 Sunkid Moving Carpet      Meer informatie over Sunkid

Lijst met alle actuele liften


Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden »