Beoordeeld door Skiresort.nl, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld
Horecagelegenheden (skihutten, restaurants, pauzeren in het skigebied) Bürchen/Törbel – Moosalp
Het skigebied Bürchen/Törbel biedt voor zijn grootte een zeer aantrekkelijke keuze aan bergrestaurants, hutten en zonneterrassen. Het restaurant Moosalp is al eens bekroond als het beste bergrestaurant van Zwitserland. Niet weinig gasten komen speciaal naar Bürchen/Törbel om te genieten van lekker eten en de zon. Met het rupsvoertuig Alpuschnaager worden 's avonds restauranttochten aangeboden.
6 bergrestaurants & skihutten
Horecagelegenhedentip
Restaurant Moosalp
Op de Moosalp op 2.048 m
Een van de beste bergrestaurants van Zwitserland en bekroond door Gault Millau. Restaurant Moosalp is een bedevaartsoord voor fijnproevers – en daarom zeer geliefd. Zelden zijn ligging, service en culinaire aanbod zo harmonieus op elkaar afgestemd. Klassiekers: kalfskotelet, cremeschnitte of direct een raclette van het houtvuur uit het eigen raclette-chalet. Zeer goede selectie Walliser wijnen!
Restaurant Ronalp
Bij het Kinderparadijs Bodmen op 1.460 m
Het restaurant Ronalp ligt direct bij het Kinderparadies Bodmen. De bekroonde Cordon Bleu is er klassiek of in maar liefst tien (!) andere variaties. Modern en smaakvol ingericht. Aan de voorkant ontmoet het hele dorp elkaar. In de knusse eetkamer dineer je wat chiquer en graag zonder skischoenen.
Berghuttentip
Bergrestaurant Panorama
Op de Bürchneralp op 2.000 m
Het bergrestaurant Panorama is beroemd om zijn kaasfondue en zijn Walliser Teller, maar vooral om het panoramische uitzicht op het skigebied en tot in het Rhônedal. Met bijna eerbied wordt het verhaal verteld van Alfons Furrer, die meer dan een halve eeuw geleden elke steen, elke plank en elke spijker eigenhandig naar de Büchneralp droeg om dit toevluchtsoord te bouwen. Wie dat weet, sluit het nog meer in het hart.
Bergrestaurant Dorbia
Op de Moosalp op 2.042 m
Zelden vind je op de berg zo'n grote verscheidenheid: van kalfsbratwurst met pittige uienjus en rösti, tot houtovenpizza uit het eigen pizza-chalet en paardenentrecôte op de hete Dorbia-steen. Met de Dorbia is het gelukt om, te midden van geweldige buren, een eigen culinaire weg in te slaan. De gasten zijn enthousiast – ook over het grote zonneterras.
Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden

