Beoordeeld door Skiresort.nl, 's werelds grootste testportaal van skigebieden.
Zo wordt er beoordeeld
Horecagelegenheden (skihutten, restaurants, pauzeren in het skigebied) Les Sybelles – Le Corbier/La Toussuire/Les Bottières/St Colomban des Villards/St Sorlin/St Jean d’Arves
De bergrestaurants, die bijna allemaal op prachtige, panoramische locaties of in een hoogalpiene omgeving liggen, zijn stuk voor stuk overzichtelijk van formaat en komen zonder al te veel poespas: wat hout, een paar oude foto’s, een houtkachel – dat is meestal voldoende voor de sfeer en het voelt aangenaam ongedwongen aan. Op tafel komt dan ook eenvoudige, regionale keuken. Die is natuurlijk stevig en rijk aan kaas, want je bent hier tenslotte in de Savoie. Dat merk je ook aan de typische desserts. Er zijn echter niet al te veel bergrestaurants of berghutten. Dat komt doordat er in de skidorpen zelf tal van restaurants direct aan de piste liggen, waar het op de zonneterrassen meestal minder waait en een paar graden warmer is dan boven op de berg. Dat maakt ze erg populair. Vooral bij de dalstations van Le Corbier en Saint Sorlin zijn er veel restaurants, met een aanbod dat varieert van zelfbediening tot wat meer verfijnde opties.
10 bergrestaurants & skihutten
Horecagelegenhedentip
Le Barock
Dalafdaling vanaf de stoeltjeslift Choseaux
Met oog voor detail ingericht restaurant in een van de residenties aan de pistes van Saint Sorlin. Hier kunt u ontbijten, lunchen, terecht voor de après-ski of dineren. Savoyaardse keuken.
La Fontaine de l’Ours
Front Neige van Le Corbier, tegenover het Office du Tourisme
Vers gerenoveerd restaurant met een rustieke chique uitstraling in de Galerie Charvin van Le Corbier, vanuit de appartementen dus via de eindeloze gangen van het station droog te bereiken. Ruime keuze aan specialiteiten en wijnen, vriendelijke service.
La Petite Ferme
Bij het oefenterrein in Saint Sorlin d'Arves
Een soort down-to-earth elegantie biedt al het interieur, de keuken is ambitieus, de zeevruchtenrisotto is een feest voor het oog. Naast andere visgerechten worden hier ook interessante interpretaties van internationale klassiekers geserveerd, zoals een zalmburger. Steaks en salades evenals ijscoupes zijn de andere specialiteiten.
Berghuttentip
Chalet le Foehn
Bij de piste Crêtes boven La Toussuire
Naast de typische en zeer smakelijk bereide Savoyaardse keuken en een knapperend haardvuur, zijn er hier koffie en warme chocolademelk in vele heerlijke varianten. Dit alles wordt aan tafel gebracht door uiterst vriendelijk personeel.
Le Saint S‘O
Bij het dalstation van de stoeltjeslift 3 Lacs
Midden in het skigebied gelegen, is het net zo geschikt voor een snelle espresso als voor een uitgebreide lunch met wijn. Bij mooi weer op het zonneterras met prachtig uitzicht, en anders binnen bij de open haard met 49 zitplaatsen.
Fout ontdekt? Dan kunt u deze hier melden

